ICA-stiftelsen gör det möjligt

Om stiftelsen

Vår vision är ett samhälle som inkluderar alla, ser allas lika värde, och tar vara på allas rätt till lika möjligheter och rätt till välmående. För att åstadkomma det jobbar vi med att inspirera till nya beteenden och attityder, öppna oprövade vägar, samt engagera fler att bidra i det arbetet.

Ända sedan ICA bildades 1917 har samhällsengagemang varit något som har legat ICA varmt om hjärtat. Det har varit en viktig del av verksamheten både för den enskilde handlaren och för ICA centralt. Och genom ICA Stiftelsen tar ICA nu ett samlat grepp för att skapa samhällsförändring. På riktigt.

ICA Stiftelsen samarbetar med och stödjer organisationer som, likt oss, brinner för att förbättra människors hälsa och välbefinnande. Vi stödjer också dem som på olika sätt bidrar till ökad mångfald och integration i samhället och som aktivt arbetar med att motverka utanförskap.

Vi är övertygade om att ett inkluderande samhälle också blir ett godare, tryggare och mer tolerant samhälle. Och vi tror att samhälle som ser till allas hälsa och välmående blir ett starkare och friskare samhälle. Tillsammans kommer vi göra skillnad.

Läs mer om ICA Stiftelsen

Senast uppdaterad 14 januari 2021