Möt Elin Buchar som varit med och utvecklat arbetsmaterialet

Elin Buchar är lärare och har arbetat 20 år i grundskolan. Hon brinner för skolutveckling och hjärtat klappar extra för värdegrundsarbete. 

 

Elin Buschar 1200X720px

 

Inför starten av nuvarande skolprojekt så ville vi ta in någon från skolans värld för att hjälpa oss att utveckla arbetsmaterialet. När vi kom i kontakt med Elin Buchar så kände vi direkt att hennes idéer var fantastiska och att det var precis vad vi var ute efter.  

Så här beskriver Elin arbetet:

 "Att vara delaktig i utformningen av skolmaterialet ”Barn föds inte med fördomar” känns helt fantastiskt. 

Det arbete och den verksamhet som Glada Hudikteatern bedriver ger så otroligt mycket inspiration och en tro på att allt är möjligt.

Det är ett tufft klimat i samhället och många ungdomar är osäkra och gör val som de kanske inte skulle om de bara vågat vara sig själva. 

Bortsett från att Catwalk är en helt underbar film som alla borde se så fyller skolmaterialet till filmen en oerhört viktig funktion. Genom att arbeta med det så kan du och dina kollegor lyfta frågeställningar som annars kanske är svåra att beröra och komma igång med. 

Värdegrundsarbetet är ett arbete som hela tiden bör vara aktivt, det är inget man blir klar med på ett par veckor. 

Att bygga trygga klasser, trygga elever där alla har en given plats, där allas åsikter är viktiga och olikheter berikar, tar tid men det är välinvesterad tid längre fram. 

Ta chansen att arbeta med detta material, det berör och kommer med all säkerhet att förändra och forma din klass till det starkare. 

Tillsammans kan vi förändra - tillsammans är vi starka!"

 


Stort tack Elin för att du varit en sån klippa i arbetet med att utveckla arbetsmaterialet, du är grym!!

Följ gärna Elin på Instagram via kontot @Pulspepp där hon kommer att lägga ut från arbetet med sin egna klass.

Kram  

/Paulin Bergqvist, projektledare Glada Hudik-teatern

 

 

Fler nyheter


Alla nyheter